sâmbătă, 9 iulie 2011

ulei de argan

Ulei de argan - aurul verde al deşertului numit, elixirul de dieta frumusete beneficii nutritive si chiar curative, dar excelează în cosmetologie. Este hidratant, antioxidant si hranitor pentru piele si par atât. 

Ulei de argan este facut din pomi fructiferi de argan, care creşte în regiunile aride din Maroc, iar de ceva timp a făcut intrarea pe continentul european, datorită boom-ului cunoscut sub numele de produse ecologice. Ulei de argan este bogat în acizi graşi esenţiali şi vitamina E, dar nu numai ... 

Ulei cu o mie de utilizări 

În timp ce în Europa, ulei de argan este folosită doar pentru câţiva ani, în Maroc este produs si folosit de mii de ani în alimente şi în scopuri cosmetice. 

Piele sensibila? Uscat? Pielea ulei de argan vindeca, calmeaza si reface filmul hidro-lipidic. 

Par uscat, plictisitoare, intră deteriorate,? Ulei de argan rehidrateaza si restructureaza aportul de nutrienti de la nivelul scalpului, reface vitalitatea, dă luciu şi strălucire. 

Unghii fragile, divizat? Ulei de argan este, de asemenea, ceea ce aveţi nevoie. 

Vrei un aur lucios si bronz? Optati, de asemenea, pentru nectar preţios! 

În medicina tradiţională, ulei de argan este, de asemenea, utilizat pentru a trata pielea copiilor (în special pentru eruptiile de varicelă cicatrizare), vergeturi (ideal pentru femeile gravide burtă), crăpate de piele, acnee, psoriazis, eczeme, arsuri şi cicatrici. 

Ultima virtute, poate înregistra cel mai important al acestui produs miracol: proprietati anti-imbatranire - Ulei de Argan este antidotul perfect la imbatranire. 

Ulei de argan este folosit in masaj, care combină beneficiile de plăcerea senzuală pentru organism. 

Miracle uleios 

Frumusetea vine în interiorul, asa ca este bine pentru a pune în salate ulei de argan şi alimente. El a produselor alimentare delicat parfumat şi este un aliat de sănătate, lupta eficientă împotriva excesul de colesterol, stimulează funcţia hepatică, reduce hipertensiunea si protejeaza tesutul. Este indicat în tratamentul reumatismului şi a luat pe stomacul gol, tăiat foame. 

Folosire 

Pentru fata: o piele curată, uscată, indiferent de tipul de piele, se aplică câteva picături de ulei de pe intreaga fata si gat. Masaj evitând zona ochilor. Să stea 15 minute. Îndepărtaţi excesul de ulei de argan folosind o cârpă de bumbac înmuiată în apă de flori de portocal sau apa de trandafir. Repetaţi acest ritual in fiecare seara inainte de culcare. 

Corpul: Se încălzeşte o lingura de ulei de Argan în mâinile tale prin frecarea lor viguros, masaj apoi de jos în sus. Se repetă de două sau trei ori pe săptămână. Dacă doriţi ca uleiul de parfum uşor, se adaugă câteva picături de uleiuri esenţiale. Sugestie: pentru o piele mătăsoasă şi de întreţinere de zi cu zi, a pus cateva picaturi de ulei de Argan în apa de baie. 

Hair: distribui două - trei linguri de ulei de argan (in functie de lungimea parului) cu privire la întregul păr de la rădăcină la vârf. Se maseaza usor pielea capului si parul piepteni pur pentru o distribuţie omogenă a produsului. Wrap parul intr-un prosop fierbinte şi lăsaţi-l pentru 20 de minute. Apoi se spală părul cu şampon. Clătiţi bine cu apă. Aveţi posibilitatea să adăugaţi suc de lamaie la ultima apă de clătire. Se repetă de 2-3 ori pe luna si parul tau va fi mai puternică, strălucitoare şi mătăsoasă. Pentru parul uscat, aplicaţi o cantitate mică de ulei de Argan pe capete, fără clătire. 

Bio ulei de argan un panaceu mare, uleiul extras din fructele arborelui de argan este bogat in Omega 3 si Omega 6 şi vitamina E şi antioxidanţi. Ulei de argan este un remediu puternic eficient împotriva îmbătrânirii, cu aplicaţii în mai multe tratamente cosmetice: a se utiliza pe piele, par, unghii. 
Aplicate pe piele, ulei de argan: 

Ulei de argan - proprietăţi 

Ulei de argan este presat din arborele de Argan de fructe, un vorbitor nativ de copac în Maroc, pentru a trai 200 de ani. De secole, marocani au folosit uleiul pentru îngrijirea pielii, dar şi în dieta lor zilnică. 

Având în cosmetice ulei de argan este relativ recentă, deşi localnicii stiau de efectele pozitive ale uleiului trecut piele, folosindu-l pentru a trata rănile şi boli de piele. 

Astazi este unul dintre cele uleiurilor vegetale cele mai scumpe din cauza arborelui de argan creste in zonele mici, care necesită condiţii climaterice specifice: aride, dar bogate în sol, soare şi influenţa temperaturii Atlantic Africa. 

Un copac prevede un sezon de recoltare care se face mai mică de 0,5 litri de ulei, astfel încât precauţie este uleiul de argan de a cumpăra ieftin posibil, de obicei diluat cu ulei de nuci sau alune in cele mai bune. 

Principalele componente argan: bogate in acizi graşi esenţiali: omega-9, omega-6, polifenoli, vitamina E, C, caroteni, squalane, palmitic, stearic, oleic, linoleic, linolenic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu